Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

H EΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ!


Παρακλήσεις των μοναχών έσωσαν το Άγιο Όρος από την πύρινη λαίλαπα






Το ότι το Ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτο ή μάλλον υπάρχει μόνο για να εκβιάζει οικονομικά τους Έλληνες πολίτες και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των οικονομικών τρομοκρατών της Ελλάδας, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ότι αυτό το κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει την χώρα από κινδύνους που ενδεχομένως εμφανιστούν, είναι ένα άλλο γεγονός, το οποίο όλοι απευχόμαστε. Όμως, στην περίπτωση του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα στην ανεπάρκεια του Ελληνικού κράτους να ελέγξει και να κατασβέσει μία φωτιά, επαληθεύτηκε η επιλεκτική ανικανότητα των κυβερνώντων στο να παρέμβουν για να προστατεύσουν το Περιβόλι της Παναγίας, αφού επί ημέρες δεν μπόρεσαν τα πυροσβεστικά μέσα να ανταποκριθούν και να κατασβέσουν μία φωτιά σε μία περιοχή που περικλείεται (σχεδόν) από θάλασσα.




Ένα φυσικό γεγονός (αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πυρκαγιά ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα κάποιων Λιθουανών εργατών που δεν μπόρεσαν να βρούνε μεροκάματο στο Άγιο Όρος) αντιμετωπίστηκε από ένα άλλο φυσικό γεγονός. Μόνο που… το απόγευμα του Σαββάτου και με το Ελληνικό κράτος στο αποκορύφωμα της ανικανότητάς του κι ενώ οι καπνοί είχαν πνίξει ολόκληρο το Άγιο Όρος, οι προσευχές μοναχών που ξεκίνησαν με μία μαζική παράκληση, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο.



Συζητώντας με αγιορίτη μοναχό, μας είπε χαρακτηριστικά:

«Τελειώσαμε την παράκληση και περιμέναμε να έρθει η βροχή».

Και αυτή του η πρόταση δεν περιείχε αμφιβολία ή κάποια επιστημονική στατιστική προσέγγιση. Τα λόγια του μοναχού, ενός από τους εκατοντάδες σε ολόκληρο το Άγιο Όρος που παρεκάλεσαν την Παναγία, ήταν απολύτως φυσιολογικά. Είχε την απόλυτη βεβαιότητα πως η βροχή θα έρθει…

 
Και η βροχή ήρθε 3 περίπου ώρες αργότερα. Και άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε ακατάπαυστα επί 40 περίπου λεπτά σε ολόκληρο το Άγιο Όρος και με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή όπου η φωτιά κατέκαιγε στο πέρασμά της αμπέλια, ελαιόδενδρα και πεύκα (σημειώνουμε πως στην περιοχή βρίσκονται πολλά πεύκα και η φωτιά έβρισκε στο έδαφος πευκοβελόνες πάχους 20 εκατοστών).

Το ξημέρωμα του Σαββάτου βρήκε το Άγιο Όρος «πληγωμένο» και το βόρειο τμήμα του κατάμαυρο από τις στάχτες και τα αποκαΐδια που άφησε στο πέρασμά της η καταστροφική φωτιά.



Και η φωτιά σβήστηκε, αφήνοντες μερικές εστίες στα χέρια των ανθρώπων. Η Παναγία παρενέβη και έσωσε το Άγιο Όρος, το οποίο αντιμετώπισε μία πολύ επικίνδυνη πιθανότητα, δηλαδή να καεί ολόκληρο. Ναι, ήταν ένα θαύμα, το οποίο έγινε μετά από παράκληση των μοναχών, των ανθρώπων που εγκαταβιούν στο Περιβόλι της Παναγίας και προσεύχονται για όλους εμάς. Αν κι εμείς, πολίτες και πολιτεία, δεν μπορέσαμε να τους προστατεύσουμε, φαίνεται πως η «ιδιοκτήτρια» ενήργησε προκειμένου να σώσει εκείνους που της το ζητούσαν…

 Καλά θα κάνουμε να το θυμόμαστε αυτό…


Κωνσταντίνος

ΥΓ: Να σημειωθεί πως είχε γίνει ήδη επαφή με την Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε να στείλει πυροσβεστικά μέσα στο Άγιο Όρος προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς. Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά θα έρθει η Ρωσική βοήθεια, αλλά η προθυμία του Ρώσου προέδρου ήταν μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου