Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ο ΑΣΑΝΤ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ: ΣΥΜΜΑΧΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ


ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ŞΕΜDINL.
ΜEΤΡΑΝΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ






Μαίνονται οι μάχες στο Şemdinl την πόλη που έχει καταλάβει το ΡΚΚ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα στην επαρχία Hakkari και μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατού να ανακαταλάβει την πόλη.



Οι Κούρδοι μαχητές δείχνουν ικανοί ότι μπορούν να την κρατήσουν μέχρι αυτοί να επιλέξουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να απαγκιστρωθούν. 'Ολες οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατού έχουν αποτύχει, κυρίως γιατί οι ενισχύσεις πέφτουν σε διαδοχικές ενέδρες του PKK στις κύριες οδούς προς την πόλη.



Χθες και σήμερα το ΡΚΚ επιτέθηκε στα κτίρια της αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής που είναι τα μοναδικά σημεία που ελέγχονται ακόμα από την τουρκική διοίκηση, μετά από 11 ημέρες αγώνων!



Σφοδρές συγκρούσεις διαδραματίζονται κοντά στο προάστιο Güzelkaya (Begerde) του Şemdinli σήμερα τα ξημερώματα. Σε αυτή την περιοχή αναφέρθηκε μεγάλος αριθμός νεκρών Τούρκων στρατιωτών (και τραυματιών) ως αποτέλεσμα έκρηξης μηχανισμού IED's κατά τη διάρκεια διέλευσης στρατιωτικού οχήματος.



Ο Τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει τους από αέρος βομβαρδισμούς για να κερδίσει τον έλεγχο του εδώ και καιρό ελεγχόμενου αυτοκινητόδρομου από τους Κούρδους μαχητές.



Οι εξελίξεις δικαιώνουν την κίνηση Ασαντ που ουσιαστικά έφτιαξε ένα ενιαίο μέτωπο "κουρδικού ζωτικού χώρου" που ξεκινά από την συριακή ενδοχώρα, και εκτείνεται μέχρι τα βάθη της τουρκικής επικράτειας, χωρίς την παρεμβολή μεσάζοντα που ήταν ο συριακός στρατός. Η Τουρκία ως φαίνεται έχει αποκτήσει μεγάλο πρόβλημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου