Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΤΕ) ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ


Χτυπούν οι σειρήνες του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν





Η πολεμική καταιγίδα μεταξύ Ισραήλ και Ιράν είναι πλέον έτοιμη να ξεσπάσει, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!!

To pentpostagma.gr σας ενημερώνει ότι την προηγούμενη Παρασκευή, ο Charles Krauthammer ανακάλεσε στη μνήμη του τις συνθήκες που οδήγησαν στον πόλεμο των έξι ημερών τον Μάη του ’67, περίοδο κατά την οποία η ανάγκη εθνικής ασφάλειας έθεσε το έδαφος για τη δημιουργία του πρώτου εθνικού συνασπισμού επείγουσας ανάγκης.


Στις 7 Μαίου του 2012, ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ανακοίνωσε ότι δημιούργησε την μεγαλύτερη κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην ιστορία του Ισραήλ.

Όμως γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη κινητικότητα στο πολιτικό στρατόπεδο των αξιωματούχων του Ισραήλ;

Στα χέρια των μουσουλμάνων του Ιράν βρίσκονται πυρηνικά όπλα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ο Αχμαντινετζάντ, παράλληλα, χάνει συνεχώς έδαφος στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας του και έτσι του απομένει ελάχιστος χρόνος ώστε να δράσει με αποφασιστικότητα, γεγονός που τον κάνει εξαιρετικά επικίνδυνο....

Επίσης, οι πιέσεις των γειτονικών χωρών του Ιράν όπως η Σαουδική Αραβία είναι αφόρητες και στοχεύουν στο γκρέμισμα της περιφερειακής ηγεμονίας της Τεχεράνης.

Η Χαμάς και η Χεζμπολάχ διατηρούν πλέον ‘ακανθώδεις σχέσεις’ με την Τεχεράνη γυρνώντας ουσιαστικά την πλάτη στον Αχμαντινετζάντ, ενώ παράλληλα στο Δυτικό μέτωπο ο Ομπάμα περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να επιτεθεί εναντίον της τρομοκρατικής απειλής με όλη τη στρατιωτική ισχύ της χώρας των Η.Π.Α...

Όλοι αυτοί οι συσχετισμοί δημιουργούν εθνικές και διεθνείς εντάσεις που ενδέχεται να λάβουν τεράστιες διαστάσεις.

Η Αίγυπτος εμφανίζεται ως η μεγάλη σύμμαχος του Ιράν στον μουσουλμανικό αγώνα κατάληψης της Ιερουσαλήμ. Η συνθήκη ειρήνης του 1979 μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου είναι ήδη νεκροί, καθώς το Αιγυπτιακό κράτος χρηματοδοτεί πλέον τρομοκρατικές Παλαιστινιακές οργανώσεις...

Όπως έχουμε ξαναπεί στο pentapostagma.gr η Μουσουλμανική Αδελφότητα που εκπροσωπεί ο επικρατέστερος υποψήφιος πρόεδρος της Αιγύπτου τάσσεται σαφώς υπέρ του Ιράν και στοχεύουν να ανοίξουν μαζί τις πύλες του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου με στόχο τη ‘μουσουλμανική προσευχή’ και πορεία προς την Ιερουσαλήμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου