Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η ΡΩΣΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ...




Συμφωνία-μήνυμα από Ρωσία για πώληση 36 ΥΑΚ-130 στη Συρία!









MEGA-deal, με απρόβλεπτες γεωπολιτικές συνέπειες φαίνεται πως έκλεισε η Ρωσία με τη Συρία και το καθεστώς του Bashar Al Assad σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant η οποία επικαλείται πηγές από την Rosoboronexport.τον κύριο ρωσικό εξαγωγικό φορέα αμυντικών συστημάτων.

 





Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία που εκτιμάται στα 550 εκατ. $ αφορά την πώληση 36 μαχητικών και εκπαιδευτικών αεροσκαφών ΥΑΚ-130. Τα αεροσκάφη αν και προωθημένα εκπαιδευτικά εντούτοις έχουν πλήρεις δυνατότητες πραγματοποίησης αποστολών εγγύς υποστήριξης όπως και αέρος-αέρος και θεωρούνται ως τα πλέον σύγχρονα ελαφρά μαχητικά παγκοσμίως σήμερα.

Εάν το σχετικό δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας ισχύει καθώς εκπρόσωπος της Rosoboronexport δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμά της, τότε θα πρόκειται για μια συμφωνία της Ρωσίας η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες των δυτικών χωρών αλλά και του Αραβικού συνδέσμου να πιέσουν το καθεστώς του Bashar Al Assad στο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov είχε δηλώσει πως δεν θεωρεί απαραίτητο να δώσει εξηγήσεις γύρω από το θέμα παράδοσης πυρομαχικών και άλλων συστημάτων με ρωσικό πλοίο στη Συρία παρά το εμπάργκο όπλων που ισχύει από την ΕΕ στη Δαμασκό.

Ο ίδιος είχε προσθέσει πως η Ρωσία ενεργεί σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και νομιμότητα και δεν δεσμεύεται από τις μονομερείς επιβολές εμπάργκο από άλλες χώρες στη Συρία. Επιπλέον είχε κατηγορήσει τη Δύση, ότι κάνει τα «στραβά μάτια» για τις παράνομες παραδόσεις όπλων στη συριακή αντιπολίτευση λέγοντας πως η χώρα του θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση των ΗΕ για πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Δαμασκού.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου