Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ (ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ)




ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ
ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ

ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
ΤΟ ΨΕΜΑ







Το πεδίο της Αγοράς, της Εκκλησίας του Δήμου είναι το ανώτατο, όχι μόνον ηθικά, πολιτισμικά αλλά ανθρωπολογικά, επίπεδο του ανθρώπου. Είναι το ανώτατο επίπεδο του εξανθρωπισμού, του εξευγενισμού μας. Πρόκειται για ένα σημαντικό, ίσως το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της Εθνολογίας μας που το καταστήσαμε ανθρωπισμό της Οικουμένης.

Ο Δρόμος για την έξοδο από την ηθική, πολιτική και οικονομική παρακμή που οδήγησαν την χώρα αυτοί που κατέχουν σήμερα τους θεσμούς είναι ο δρόμος της Αγοράς, της Εκκλησίας του Δήμου, του Ομίλου που δημιουργήσατε εδώ στο Πανεπιστήμιο για την Ομιλία, την Συνομιλία μας. Ομιλία όχι τοποθέτηση όπως επέβαλε η Επαρχιώτικη βλακεία των νεολαιίστικων μηχανισμών της μεταπολίτευσης. Μηχανισμοί ολοκληρωτικού τύπου παρά νεολαίες.

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ (BLOGS και άλλων)




ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ;





Είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα η Πολιτεία, δεν έχει θεσπίσει σαφή νόμο για τον ηλεκτρονικό τύπο, για τις ηλεκτρονικές εφημερίδες του διαδικτύου – ίντερνετ, δεν τις έχει αναγνωρίσει με ιδιαίτερο νόμο  ως Τύπο. Ετσι η Δικαστική Εξουσία, Εισαγγελείς, Δικαστές, καλούνται να εκτελέσουν το λειτούργημά τους με τους υπάρχοντες σχετικούς νόμους και γνωμοδοτήσεις(δείτε εδώ), που όμως κάποτε οδηγούν σε διαφορετικές ερμηνείες.

Κάποιες φορές στα δικαστήρια ο εισαγγελέας προτείνει ενοχή και η έδρα αποφασίζει αθώωση.

Από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, κάποιοι εισαγγελείς, σε διαφορετικά διαμερίσματα της χώρας κάνουν χρήση του Α.Ν. 1092/38 περί Τύπου και των μετέπειτα τροποποιητικών.

To χρήσιμο αυτό κείμενο είναι αναδημοσίευση από την PRESS-BANK

Εμείς το πήραμε από το www.taxalia.blogspot.com

Ο «Γολγοθάς» του ελληνικού blogging

Το μέλλον της επικοινωνίας μέσω των blogs στην Ελλάδα επαφίεται, μεταξύ άλλων, στην εκδίκαση δύο σημαντικών υποθέσεων που αναμένεται να δημιουργήσουν κρίσιμα δεδικασμένα. Το kathimerini.gr συνάντησε δύο εμπλεκομένους σ’ αυτές τις υποθέσεις, τον blogger Αντώνη Τσιπρόπουλο και τον δικηγόρο Βασίλη Σωτηρόπουλο. Για να μην ξεχνάμε, «μέρες που είναι…»

Η πρόσφατη αγωγή του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα εναντίον του πρώην υφισταμένου του κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου, επανέφερε στη μνήμη αρκετών την υπόθεση του Αντώνη Τσιπρόπουλου, ιδιοκτήτη του www.blogme.gr που μηνύθηκε από τον Δημοσθένη Λιακόπουλο για δυσφήμιση δια του Τύπου. Και οι δύο δίκες έχουν πάρει αναβολή με την υπόθεση Τσιπρόπουλου να μνημονεύεται τόσο σε αρκετές γωνιές της ελληνικής blogo-σφαιρας, όσο και σε ημερίδες που αφορούν τα social media και τις διαδικτυακές προοπτικές τους. Η έκβαση αυτών των υποθέσεων, ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς των διαδίκων και των απαιτήσεων τους, έχει σημασία για το πλαίσιο της επικοινωνίας μέσω των blogs. Που βρίσκονται τα όρια ενός post σε ένα blog, τι σημαίνει φορέας παροχής υπηρεσιών και ποιες οι ευθύνες που φέρει, επωνυμία ή ανωνυμία(;), τι πρέπει να γνωρίζει ο Έλληνας blogger, ποιοι νόμοι εφαρμόζονται στο Διαδίκτυο κλπ…

ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΦΑΓΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ






Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας!



Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.



Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο.



Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.



Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.



Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες…



Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο.



Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική.



Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας.



Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας.



Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας.



Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού!



ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ:
ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

Ηλίας Σταμπολιάδης:"Γιατί δεν αντιδρούμε"



Γιατί δεν αντιδρούμε







 


Σε προηγούμενο άρθρο έχει αναφερθεί ότι για να επιτύχουμε την ανατροπή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και την αναδόμηση της Ελλάδος χρειάζεται σχέδιο που να συσπειρώνει όλες τις εθνικές μας δυνάμεις. Όποιος αγωνιά για το μέλλον της χώρας και παρακολουθεί τις προσπάθειες για το σκοπό αυτό γνωρίζει ότι προτείνονται μερικά κοινά σημεία αναφοράς που παρά ταύτα φαίνονται αποσπασματικά.
Υπάρχουν πολλά επίπεδα δυσκολίας ή και ασυμφωνίας που μπορούν να συνοψισθούν στα ακόλουθα ερωτήματα.

o Πως αντιλαμβανόμαστε την κρίση;

o Γιατί φθάσαμε έως εδώ;

o Πως θα επανορθώσουμε;

Για τα δύο πρώτα ερωτήματα έχουν γίνει πολλές αναλύσεις με ισάριθμες απόψεις οι οποίες δυσκολεύουν την απάντηση στο τρίτο που είναι και το ενεργό ζητούμενο. Αν και για διαφορετικούς λόγους όλοι συμφωνούμε ότι η παρούσα κατάσταση πρέπει να ανατραπεί δεν συμφωνούμε πλήρως για το τι θα την διαδεχθεί και δεν έχουμε ιδέα για το ποιος θα είναι ο φορέας της ανατροπής, πολύ δε περισσότερο για το πώς θα γίνει η ανατροπή έτσι ώστε να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή και κυρίως να μην καπελωθεί και τελικά δεν πετύχει τους στόχους της.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ...



ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ









ΓΙΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ
ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ





      




  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑΛΑ
ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΤΙΜΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

Κρητική βιολογική... ασπιρίνη



KAΛA NEA AΠO THN KΡHTH!!!
ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑ
ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΒΟΤΑΝΑ
ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ







Κρητική σφραγίδα φέρει η νέα ασπιρίνη, η οποία πρόκειται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη.

Η κρητική ασπιρίνη, συσκευασμένη σε κάψουλα, είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο.
Τη «μαγική» κάψουλα παρασκεύασε η ομάδα των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η ασπιρίνη συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.

Ο ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


«Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι
κάθε επερχόμενου πολιτισμού...»








Αποδεδειγμένα, σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός, προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.



Η προσπάθεια αυτή, είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή, στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.


Έτσι ξανά και ξανά, μια οργή ποτισμένη με μίσος, ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή), ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.


Μα ποιοι, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος.


Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους, δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα, να απαλλαγούμε απ’ αυτούς.


Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή, να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.


Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.


Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι, οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα, όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται, οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα»!!!


Friedrich Wilhelm Nietzsche

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΣΟΥΜΕΛΑ




ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:
"ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ








(Μιλώντας στον Ρ/Σ Λόγος – Λευκωσία)

Τόσο στην Κύπρο όσο και στον Πόντο έχουμε μια διαρκή παρουσία του Ελληνισμού επί χιλιετίες. Η σημερινή του συνέχεια στον Πόντο εκφράζεται με τους Εξισλαμισμένους και Κρυπτοχριστιανούς Ποντίους. «Ρωμαίοι είμες» θα σου απαντήσουν παρ' όλο που ζουν σε συνθήκες τρόμου.

Η μετεγκατάσταση μεγάλου αριθμού στην κατεχόμενη Κύπρο εντάσσεται στην γνωστή ρατσιστική πολιτική του Τουρκισμού που στοχεύει στην αποδιάρθρωση των ιστορικών αυτοχθόνων κοινοτήτων τόσο στον Πόντο όσο και την Κύπρο.

Την ενότητα του Κυπριακού και Ποντιακού Ελληνισμού εκφράζουν οι εικόνες της Παναγίας του Κύκου και της Σουμελά. Σύμφωνα με την παράδοση είναι έργα του Λουκά όπως και αυτή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα.

Νομίζω ότι η μεταφορά της Ιστορικής εικόνας της Σουμελά στην Κύπρο, η έκθεση της στην Λευκωσία, την Πάφο, την Μονή του Κύκου εκτός από την ενότητα του Ελληνισμού μπορεί να εκφράσει συμβολισμούς και μηνύματα ειρήνης, απελευθέρωσης, φιλανθρωπίας.

Η επίσκεψη αυτή θα συμβάλει ώστε οι τριάντα περίπου χιλιάδες Πόντιοι, ένα ιδιαίτερα τραυματισμένο κομμάτι της ξεριζωμένης Ποντιακής διασποράς που ήρθαν στην Κύπρο μετά το 1990 θα έχουν για λίγες ημέρες κοντά τους μια σημαντική για αυτούς πνευματική και πολιτισμική αναφορά.

Θα προτείνω αυτήν την ιδέα στον Ηγούμενο της Μονής Κύκου.

Η κραυγή της Ελλάδος


Ζωή χωρίς ελευθερία είναι χειρότερη
κι από τον θάνατο


 





Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Σήμερα που η χώρα μας βυθίζεται καθημερινά στον βάλτο της χρεωκοπίας –οικονομικής, πολιτικής, πνευματικής- και αντιμετωπίζει το φάσμα μιας νέας υποδούλωσης σε υπερεθνικά μορφώματα, επιχειρείται δόλια από τις νεοταξικές δυνάμεις η κατεδάφιση του 1821.
Αυτό γίνεται με το πρόσχημα της ιστορικής έρευνας αλλά ο βαθύτερος λόγος είναι να λοβοτομηθεί η ιστορική μνήμη του λαού και να ενσταλαχθεί στις νέες γενιές το δηλητήριο του ενδοτισμού και της υποταγής.
Ένας βασικός στόχος της νεοταξικής αναθεωρητικής παρέμβασης στην ιστορία μέσα από τα νέα εκπαιδευτικά συγγράμματα και την ηλεκτρονική «επιμόρφωση» του λαού –τύπου ντοκυμαντέρ ΣΚΑΪ- αλλά και την γενικότερη προπαγάνδα, είναι η απενεχοποίηση των Οθωμανών και της τουρκοκρατίας και η διαστρέβλωση του εθνικο-απελευθερωτικού μηνύματος του 1821.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στον Λόγο στην Πνύκα, είχε ξεκαθαρίσει ότι: «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΤΗΣ...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΙΟΝΙΟ





«Είμαι δεκαεξάρης, σας γαμώ τα Λύκεια»

Λαϊκισμός λαϊκοέντεχνος

Ο Διονύσης Σαββόπουλος σε συνέντευξή του στο «Ποντίκι» (10/3) δηλώνει εμφαντικά. «Τιμώ τον Πάγκαλο αλλά δεν τα φάγαμε μαζί». Για να τιμά τον κ. αντιπρόεδρο, προφανώς έχει το λόγο του, ως προς το δεύτερο όμως σκέλος της δήλωσής του υπάρχουν συγκεκριμένες ενστάσεις:

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ;ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ
ΚΑΡΤΑ-ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
|



Η λαοθάλασσα στο Πεδίο του Άρεως



Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης ξεσήκωσε τον κόσμο με τη φλογερή ομιλία του






Τα κανάλια αγνόησαν την σημερινή λαοθάλασσα




                                                          

Η πορεία των δεκακισμυρίων προς το Σύνταγμα




Η λαοθάλασσα πλυμμυρίζει την πλατεία Συντάγματος

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΩΝΑΞΕ

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

"ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ"

"ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΑΠ' ΤΗ ΒΟΥΛΗ"

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

"ΞΥΠΝΑ ΚΑΫΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ"


Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΕΝΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΕΤΑΞΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΑΝ...

 

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ-ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ



OΛΟΙ ΑΥΡΙΟ

27 Μαρτίου 2011 στο Πεδίον του Άρεως 3μ.μ.

Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση για να πούμε

ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη





Η Πανελλήνια Κληρικολαϊκή Επιτροπή Αγώνος κατά της κάρτας του πολίτη διοργανώνει στις 27 Μαρτίου και ώρα 3.00 το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως, μεγαλειώδη συγκέντρωση με πορεία προς τη Βουλή, για να δηλώσουμε ότι εμείς σαν ελεύθεροι Έλληνες πολίτες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θα παραλάβουμε την κάρτα του πολίτη.




TO ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ...


Φασιστικό παραλήρημα της κίνησης Μίκη Θεοδωράκη




stοpcartel.

Διαβάστε αυτό το άρθρο και θα καταλάβετε ότι δεν πρόκειται για σπίθες αλλά για αποκαΐδια που στόχο έχουν να ξεφουσκώσουν το κίνημα οργής και ανατροπής που μεγαλώνει μέρα με την μέρα.
"Είπε Α και γεννήθηκαν δεκάδες σπίθες..." μάλλον όμως χρειάστηκαν και δεκάδες χιλιάδες ευρώ της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας (ΠΤΕ) για να ανάψει το τζάκι με τις σπίθες. Εκεί βέβαια πηγαίνουν αγνοί κι ανυποψίαστοι άνθρωποι που θέλουν να λευτερωθεί η πατρίδα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα καταλάβουν αργά ή γρήγορα οτι τους μαντρώνουν για να τους αδρανοποιήσουν....

Η μόνη αληθινή ΣΠΙΘΑ είναι το φλογερό έντυπο που εξέδιδε ο μακαριστος πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης!!!



Οι Σπίθες οι σημερινές είναι δομημένες πάνω στα κατάλοιπα του καταρρέοντος πολιτικού τσίρκου και προσπαθούν (μάταια βέβαια) να το στηρίξουν...

Έτσι δεν μας εκπλήσσει που ξεσκεπάστηκε η αυταρχική μηχανή που θέλει να σταματήσει κάθε πηγαία αντίδραση του λαού.

Έχει πλάκα γιατί εκεί μέσα μιλάνε για...άμεση δημοκρατία!!!

Την οποία αντιλαμβάνονται με μη εκλεγμένη και επιβληθείσα απολυταρχικά 10μελή επιτροπή των φίλων του Θεοδωράκη!!! η οποία αποφαίνεται για όλα τα οργανωτικά της κίνησης.

Εμείς θεωρούμε θετικό το εν λόγω ανακοινωθέν

http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=541

διότι καλό είναι να τραβήξει μόνη της και να αποσυντεθεί αφήνοντας ήσυχα όλα τα αγνά λαϊκά κινήματα να αυτοοργανωθούν και να κάνουν αληθινή αντίσταση στην ψευτοπτώχευση και την προδοσία της Ελλάδας.


 

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

KAΡTA ΗΛΙΘΙΩΝ...



ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (ΗΛΙΘΙΩΝ) ΣΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ SOROS ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΕΠΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ; EIΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΙ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ; ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ; ΕΧΕΙΣ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΡΕΙΑ; EXEIΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ;
 






EXEIΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΑΦΟΥ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ XΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ; (ME ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΝΗ)


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ο.Ν.Ε.

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ


ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ








ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ



ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΧΡΙ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!




ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΠΡΙΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;



ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821
ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ;








ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΙΜΗΣ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ
ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2011, 5.00 μ.μ.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.


ZHTΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ



                                 

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σε έχω ήδη σκοτώσει




Σε έχω ήδη σκοτώσει





                                          






Έτσι, γιατί το όρισε το παγκόσμιο σύστημα των ασθενικών κατόχων του εξασθενημένου ουρανίου θα πρέπει να πεθάνεις εσύ, Μικρέ μου, που με κοιτάς με τα μάτια ορθάνοιχτα ζητώντας μία απάντηση ανθρώπινη σε έναν γεμάτο ερωτηματικά απάνθρωπο κόσμο. Θα είσαι ο επόμενος στην λίστα για αφίσα σε γραφεία συντακτών εφημερίδων, όπως και τόσοι άλλοι Μικροί, πριν από σένα. Θα μπεις σε μια κορνίζα πιο γυαλιστερή από τα μάτια σου και δεν θα έχεις το ερωτηματικό χαμόγελο της ξιπασμένης Μόνα Λίζα. Το δικό σου πορτρέτο δε θα έχει την τύχη να κρατήσει 500 χρόνια δόξας, ούτε να μπει σε μία φωτισμένη θέση στο Λούβρο. Θα αντικατασταθεί, όπως κι εσύ θα έχεις αντικαταστήσει έναν πιτσιρικά από το Ιράκ, σε ένα ιλουστρασιόν κωλόχαρτο και θα σε βρίσκουμε πάντα με ένα κλικ στην αναζήτηση της Google για να κοσμήσουμε ένα ακόμα δακρύβρεχτο κείμενο ενός....... δικτυογράφου που ο μόνος πόνος που νιώθει είναι το μούδιασμα από την καρέκλα του γραφείου του.

Χωρίς να σε γνωρίζω θα σε σκοτώσω αργά ή γρήγορα, διότι στις Δημοκρατίες έτσι κάνουμε. Η πλειοψηφική σε χαρτάκια μερίδα ορίζει το Ηθικό και το Νόμιμο. Η ζωή σου ορίστηκε να είναι, κατά την Δημοκρατία μου, Ανήθικη και Παράνομη. Από τον ιδρώτα και τις θυσίες του δικού μου λαού θα δεχθείς το μακελειό του κορμιού και της ψυχής σου διότι έτυχε να γεννηθείς και εσύ λαός. Θα γίνεις αριθμός και ποσοστό συγκρίσιμο με προηγούμενους Μικρούς του Πλανήτη. Έτυχε κι εσύ να σφαγιαστείς σε λάθος χρόνο. Έχουμε κρίση εδώ. Δεν θα προλάβουμε να σε "θρηνήσουμε" πολύ και ούτε να συζητήσουμε ως ειδήμονες στις ρουτινιάρικες παρέες μας το πώς θα τρέχεις μέσα στα συντρίμμια της χώρας σου. Προηγείται το δικό μας χρηματικό άγχος. Ξέρεις τι είναι, Μικρέ μου, να μην έχεις σίγουρο μεροκάματο αύριο; Τραγικό! Από το υστέρημά μας σε σκοτώνουμε.

Περιμένοντας την φωτογραφία σου από κάποιο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων να σε δω πώς θα είσαι μέσα στα αίματα ή έστω νεκρός, βάζω στην θέση που θα πάρει το μελλοντικό σου πορτρέτο, έναν Μικρό από την Σερβία. Αναρωτιέμαι καθώς τον κοιτάζω αν τελικά τον σκότωσα με την Δημοκρατία μου ή κατάφερε να ξεφύγει από την σφαίρα που είχε το όνομά μου πάνω. Μία παρόμοια που ήδη έχει φύγει από το ανύπαρκτο όπλο μου και χωρίς να το ξέρεις έχει φθάσει ήδη στην υπαρκτή καρδιά σου.

Η απαρχή της έλευσης του ΔΝΤ στην Ελλάδα, εντοπίζεται στο μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008.


Συνέντευξη του Ιωάννη Μιχαλέτου
στο “Geopolitics & Daily News”










Κύριε Μιχαλέτο, καταρχήν σας ευχαριστώ θερμά για τη τιμή που μου κάνατε και δεχτήκατε να απαντήσετε στα ερωτήματα των αναγνωστών της ηλεκτρονικής σελίδας που διαθέτω.




Σας ευχαριστώ θερμά για την παρούσα συνέντευξη κύριε Συμπερά και επιπλέον θα ήθελα να επικροτήσω τη λειτουργία της ιστοσελίδας σας που παρέχει αξιόπιστη και συνεχή ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και το κόσμο με έμφαση τις διεθνείς σχέσεις και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ερώτηση.1.: Δεκέμβριος 2008. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ανυπολόγιστες. Ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Thierry Meyssan σε συνέντευξη του δήλωσε πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, ομάδες Κοσοβάρων στάλθηκαν στην Ελλάδα για να προκαλέσουν ταραχές και βανδαλισμούς υπό τη παρότρυνση των Αμερικανών. Ποια η δική σας άποψη; Συνομωσιολογία ή κάτι περισσότερο;

Οι ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008 ήταν η κορύφωση (Εάν και φαινομενικά μια νεολαιίστικη εξέγερση με στοιχεία κινήματος) της συντεταγμένης προσπάθειας αποσταθεροποίησης του Ελληνικού κράτους με τη χρήση αστικών εξτρεμιστικών ομάδων που είχε εκκινηθεί με ορμή από τις αρχές του 2006.
Παράλληλα ήταν το πρελούδιο εισαγωγής στον χαμηλής έντασης αστικό “ανταρτοπόλεμο”, των εν Ελλάδι διαμενόντων λαθρομεταναστών, Ισλαμικής κατά βάση προέλευσης. Πλέον των μισών συλληφθέντων για τα επεισόδια ήταν Αλβανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και Μεσανατολίτες όπως βεβαίως και εισαγόμενοι “αντιεξουσιαστές” από Ιταλία-Γερμανία συν ορισμένους Βούλγαρους και Ρουμάνους. Όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δείχνουν ότι υπήρχε καλά οργανωμένο σχέδιο με τη βοήθεια βάσης δεδομένων αριθμών κινητής τηλεφωνίας των δεκάδων χιλιάδων νεαρών μαθητών, με τις τεράστιες ποσότητες πετρών και μολότοφ που διοχετευθήκαν σε χρόνο ρεκόρ στα χέρια μερικών εκατοντάδων δραστών και βεβαίως με την στάση πολλών δικτύων διεθνών ΜΜΕ που έδειξαν να συμμερίζονται τους ταραχοποιούς και να ξεπερνούν κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καταγράφοντας μόνο τις απόψεις που ουσιαστικά πριμοδοτούσαν τη χρήση βίας.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ






Δεν μπορώ πιά και δεν θέλω να γράφω πολλά. Έχουμε όλοι κουραστεί κι έχουμε κουράσει...

Όμως είναι  ανάγκη  να το διακηρύξουμε όλοι πρός πάσα κατεύθυνση!


ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Όπου η προδοτική κυβέρνηση με πρόφαση το χρέος και την δεινή κατάσταση της χώρας επιχείρησε τις αλλαγές εκείνες που ευτελίζουν και  απαξιώνουν όλες τις ζωτικές πηγές οικονομίας, πολιτισμού, εθνικής υπερηφάνειας.
Όλα έπρεπε να κοντύνουν, να φτηνήνουν να γίνουν εύκολη και φτηνή λεία για την ξένη αγορά, τους τοκογλύφους που ξερογλύφονται να καταπιούν ό,τι καλό παράγει αυτός ο τόπος.


ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!



ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΩΦΕΛΗΣΑΝ Η ΕΒΛΑΨΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΪΚΑ ΚΟΛΠΑ

ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΟΣ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ

ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!



 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η "Εστία Πατερικών Μελετών" υπο την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , διοργανώνει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 και ώρα 15.00 , ημερίδα με θέμα την "Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα" .





Τί είναι τελικά η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και γιατί πρέπει έχει παγκόσμιο χαρακτήρα;
Τα ανθρώπινα δικαιώματα κινδυνεύουν απο τις εφαρμογές της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης";
Γιατί ο άνθρωπος απο πρόσωπο πλασμένο κατ΄εικόνα του Θεού πρέπει να γίνει αριθμοποιημένο "τεμάχιο" ;
Είναι απαραίτητο το Θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας;

Πως η ανθρώπινη σοφία απο υπηρέτης της κοινωνίας μεταμορφώνεται σε όργανο του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού.

Η κάρτα του πολίτη.Απειλη ή εξυπηρέτηση;
Είναι βάσιμες οι Ορθόδοξες αντιρρήσεις;

Τα παραπάνω ερωτήματα αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα απο το πλήθος των κρισίμων αποριών και ερωτημάτων που δημιουργούνται όχι μόνο στον Ελληνικό λαό αλλά και σε κάθε λαό που δέχεται ήδη την ασφυκτική παρουσία της "παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".

Είναι πρωτοφανής ο "παγκόσμιος συντονισμός" κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας "παγκόσμιας κυβέρνησης" η σπονδυλική στήλη της οποίας θα είναι ασφαλώς η "παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση".

Στην ημερίδα αυτή οι συμμετέχοντες ομιλητές θα δώσουν απαντήσεις τόσο στα παραπάνω ερωτήματα , όσο και σε πλήθος άλλων που προκύπτουν απο την αναγκαστική επιβολή, του κατα τα φαινόμενα ολοκληρωτικού ,αντιχριστιανικού και απάνθρωπου συστήματος της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", μία εφαρμογή του οποίου είναι και η Κάρτα του Πολίτη.

Ομιλητές
Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος
(Θεολόγος - Φιλόλογος):
"Θεολογική προσέγγιση της ηλεκτρονικής διακυβερνήσεως"
Χρήστος Παπασωτηρίου
(Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω):
"Κάρτα του Πολίτη.Το απόλυτο μέσο στερήσεως της ατομικής ελευθερίας"
Φώτιος Φωτεινάκης
(Καθηγητής της πληροφορικής Δ.Ε ,BSc Μικροηλεκτρονική και επεξεραγσία πληροφοριών):
"Ηλεκτρονική διακυβέρνηση: η ηλεκτρονική δικτατορία της κυβερνητικής"
Στάθης Αδαμόπουλος
(Οικονομολόγος):
"Κάρτα του Πολίτη : απαραίτητη, περιττή ή επικίνδυνη;"
Συντονίζει ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού "Ρεσάλτο" ,Θύμιος Παπανικολάου

Eκδήλωση για το 1821 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

"Η Ελλάδα αντιστέκεται, η Ελλάδα επιμένει
κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει"









Παρακολουθώντας πρινλίγες ώρες , στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου, τις ομιλίες του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου π. Αθανασίου και του δημοσιογράφου Θύμιου Παπανικολάου, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για το 1821 την οποία διοργάνωσαν οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, δεν θα μπορούσε κανείς παρά να σιγοτραγουδήσει το γνωστό τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου του οποίου τον τίτλο χρησιμοποιήσαμε και για τίτλο της παρούσας ανάρτησης.

Ποταμοί με γάργαρο πατριωτικό και Ορθόδοξο νερό οι ομιλίες ,απο το οποίο ήπιαμε όλοι και στήλωσε λιγάκι η καρδιά μας που τόσο μας την έχουν πληγώσει οι κάθε είδους "μαγαριστές" της Ιστορίας και οι χρηματοδότες τους -πιστωτές της πατρίδας μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια εξαιρετική εκτέλεση βυζαντινών ύμνων της Μ. Τεσσαρακοστής απο την Β. Χορωδία "Εν Ψαλτηρίω" υπο την διεύθυνση του Κ. Μπουσδέκη.Όλοι τους νέα παιδιά που μας γλύκαναν την ψυχή τόσο με την παρουσία τους όσο και με την μοναδική πιστότητα στην καθ΄ημάς μουσική παράδοση και την ποιότητα της φωνής τους με την οποία έψαλαν.
Μετά απο αυτή την μουσική "εισαγωγή" έλαβε τον λόγο ο δημοσιογράφος , ιδρυτής - εκδότης του περιοδικού "Ρεσάλτο" και της ομώνυμης ιστοσελίδας κ.Θύμιος Παπανικολάου, του οποίου η ομιλία είχε τίτλο "Η παραχάραξη της Ιστορίας , στρατηγική επιλογή της Νέας Τάξης".
Με περιεκτικό και τεκμηριωμένο δημοσιογραφικά και επιστημονικά λόγο, ο κ. Θύμιος Παπανικολάου αποκάλυψε ένα- ένα τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των υπηρετών της, οι οποίοι μέσω της παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας έχουν σαν στόχο την αποεθνοποίηση και την αποχριστιανοποίηση της πατρίδας μας .
Αμέσως μετά ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αθανάσιος , έδειξε στους νέους κυρίως ακροατές της εκδήλωσης ότι ο Ορθόδοξος Ιερέας δεν είναι ένα σκουριασμένο και άνευρο "εργαλείο" μιας "αποστειρωμένης" κοινότητας , αλλά ένα "σκεύος εκλογής" και ένας φορέας πνευματικότητας που επειδή πηγάζει απο τον Λόγο της Αληθείας είναι και λεβέντικος και ζωογόνος.
Η ομιλία του όπως και εκείνη του κ. Παπανικολάου μας έφερε τους αγωνιστές του ΄21 μπροστά μας, τους ζωντάνεψε και δείχνοντας την μεγαλωσύνη του φρονήματός τους ανέδειξε την μικρότητα και την μηδαμινότητα των εχθρών τους εθνομηδενιστών και παραχαρακτών της ελληνικής ιστορίας.
Δεν γνωρίζουμε αν ήταν στις προθέσεις τους, όμως αυτό που κατάφεραν και οι δύο ομιλητές δεν ήταν μόνο να μας διαφωτίσουν αλλά και να μας κάνουν να αισθανθούμε ότι η Ελλάδα δεν πέθανε όσο και να την έχουν λυγίσει οι κάθε είδους τρομοκρατικές επιθέσεις της Ευρώπης και του ΔΝΤ.
Τα πρόσωπα του κοινού μας έπεισαν ότι ο Κίσινγκερ είχε δίκιο όταν μας θεωρούσε "επικίνδυνους και απείθαρχους".Αυτά τα πρόσωπα και ειδικά των νέων έστελναν ένακαι μόνο μήνυμα : " ..Η Ελλάδα αντιστέκεται , η Ελλάδα επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δενξέρει που πατά και που πηγαίνει".
Αξίζουν συγχαρητήρια στους Ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου για την διοργάνωση αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης, αλλά και στον Δήμαρχο Αμαρουσίου που με την υποστήριξή του και την παρουσία του έδειξε ότι υπάρχουν ακόμα "άρχοντες" που νοιάζονται και πονάνε για αυτόν τον τόπο.
Συγχαρητήρια και σε όσους ήλθαν απο κάθε σημείο της Αθήνας και έδειξαν ότι τίποτα δεν πάει χαμένο αρκεί να είναι γνήσιο και αληθινό.
Τέλος να ευχηθούμε "περαστικά" σε όσους απο την εθνομηδενιστική τηλεόραση της "Νέας Εποχής" κοπίασαν "τζάμπα" για να μαγαρίσουν τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων.
Το μόνο που κατάφεραν είναι να μας συσπειρώσουν και να γεμίσουν τις μέχρι τα χθές άδειες καρδιές μας με αληθινό Ελληνορθόδοξο φρόνημα .



Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η ΣΑΡΛΟΤ ΝΤΕ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΑΛΕΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΑΡΛΟΤ ΝΤΕ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ :
«Περνάτε δύσκολα αλλά είστε ευλογημένος τόπος»






Ανήκει στη γνωστή δυναστεία γερμανοεβραίων τραπεζιτών, αλλά κάνει καριέρα ως σοπράνο, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με την Ελλάδα. Η βαρόνη με το iΡad μιλάει για τις άγνωστες πτυχές της οικογένειάς της και για τις αναμνήσεις της από τη χώρα μας



 
ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Η όλη προσπάθεια της συνέντευξης είναι να μας κάνει οικεία την φρικαλέα οικογένεια που αιματοκυλάει την ανθρωπότητα, ψεκάζει τους ανθρώπους σαν να είναι μύγες, θέλει να μας μαντρώσει στην ηλεκτρονική φυλακή της παγκόσμιας (και ισόβιας)  διακυβέρνησης και κοντολογής θα πρέπει εμείς να συμπαθήσουμε την "τυπική εβραϊκή (βλέπε σιωνιστική) οικογένεια που αποπειράται να κατακτήσει τον τόπο μας, που είναι λέει ευλογημένος γιαυτό θέλουν να μας τον πάρουν.
Εμείς απαντάμε μέσα από την ιστορία που γράψαμε πρίν από αρκετό καιρό:

O ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΚΡΗΜΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ROTHSCHILD

"ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ"



Ιδου η συνέντευξη:


Η οικογένειά της γνωρίζει καλά τη χώρα μας, από τον 19ο αιώνα. «Οι Ρόθτσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824 ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841» λέει η βαρόνη Σαρλότ ντε Ρότσιλντ, η οποία ήρθε στο ραντεβού μας «διαβασμένη». «Ο χρηματιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ ήταν μεταξύ των εβραίων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα μετά το 1834 και την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου κράτους,συμμετείχε μάλιστα στην ακολουθία του βασιλιά Οθωνα,ενώ το 1890 ένας ακόμη Ρόθτσιλντ ο Κάρολος, διετέλεσε πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας εδώ» προσθέτει.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ...


Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΠΤΕ) ΠΑΙΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΟΠΛΑ







Μετά από τις οικονομικές επιθέσεις της στις χώρες της Μεσογείου και αφού η ελεγχόμενη εξέγερση στη Λιβύη δεν πήγε καλά, η ΠΤΕ παίρνει ξανά τά όπλα, ανοίγοντας άλλο ένα μέτωπο.
Αυτό θα είναι και η έναρξη του παγκοσμίου πολέμου;
Μόνο ο Θεός το ξέρει.

Πάντως ο διεθνής σιωνισμός δείχνει να τα έχει χαμένα, γιατί ο Θεός του έσπασε το ισχυρό βραχίονα (Ιαπωνία) και οι ελεγχόμενες εξεγέρσεις δεν εξελίσσονται τόσο ευνοϊκά όσο θα ήθελε...
Κατάπτυστη πάντως και η δουλική κατοχική κυβέρνηση των προδοτών που συμμετέχει στους βομβαρδισμούς της άλλοτε στενά φιλικής χώρας και θα καταρρίψει αν χρειαστεί λιβικά αεροπλάνα, ένώ αφήνει ανενόχλητα τα τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας...

Θα δούμε πάντως τί σταση θα κρατήσει η Ρωσία, μπορεί αν θέλει να βοηθήσει τη Λυβύη χωρίς να φαίνεται...
Κοντός ψαλμός...

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΤΗ Β. ΑΦΡΙΚΗ

Λαϊκές εξεγέρσεις στην Β. Αφρική
Η πιο αισχρή φάκα
της «Νέας Τάξης Πραγμάτων»






(Διαδηλωτής στοΜπαχρεϊν εκετελείται εν ψυχρώ
απο τις δυνάμεις καταστολής)
Η θηλιά στον λαιμό των συνανθρώπων μας στο Μπαχρέϊν, στην Τυνησία, στην Αλγερία, στην Αίγυπτο, στην Λιβύη, είχε σφίξει τόσο πολύ που οι δύστυχοι αυτοί λαοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ξεσηκωθούν.
Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» που με τις κυβερνήσεις – ανδρείκελα είχε φροντίσει για την εξαθλίωση αυτών των λαών ,αποφάσισε για τους δικούς της γεωπολιτικούς λόγους να μετατρέψει το μίγμα της λαϊκής αγανάκτησης και οργής, από εύφλεκτο σε εκρηκτικό.Ο γνωστός και σε μας νεοταξικός δήμιος Στρός Καν , περνώντας από αυτές τις χώρες έδωσε μαζί με τα "συγχαρίκια" του και την χαριστική βολή στις ετοιμοθάνατες «οικονομίες» τους .

Με δυό λόγια οι ΗΠΑ που είναι προς το παρόν ο διαχειριστής της «Νέας Τάξης Πραγμάτων»,έστειλαν τον «άνθρωπό» τους για να τοποθετήσει τους πυροδοτικούς μηχανισμούς.

A. Aθηναίος:Η εξάρτηση της Ελλάδος από ξένα συμφέροντα είναι παλιά υπόθεση



ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ(ΗΠΑ) ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΝΔΡΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ






       



Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
( Η ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ)
ΜΙΛΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

H ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

ΤΗΣ 19ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ


ΕΔΩ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗ!





                       



      

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΗΣΗ


ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
 




Κι ἄρχισε να παραληρεῖ...

Ὁ Θοδωρῆς ποὺ ἤτανε πραγματικὰ Θεοῦ δῶρο τοῦ εἶπε:

"Κοίτα ἐγώ ανήκω στη απόσταση

ἀπό τὴν ἄκρα δεξιά μέχρι τὴν ἄκρα ἀριστερά

παλάμη τοῦ Χριστοῦ"

ἀλλ΄ ὅταν τὸ δάχτυλο ἔδειχνε τὸ φεγγάρι

ὁ ἀνόητος κοίταζε τὸ δάχτυλο

τὸ ἔχει γράψει ἄλλωστε κι ὁ προφήτης

"εἶπε ἄφρων ἐν τῆ καρδία αὐτοῦ οὔκ ἔστι Θεός"

ὁ ταλαίπωρος φτυστὸς εἶναι μετἀ χιλιάδες χρόνια

πανωκατίζοντας τὸ ἴδιο δαιμονικὸ γιὸ-γιὸ

μὲ τὲς ἀνοησίες τοῦ κουραστικοῦ ὑποβολέα του

κι ὅταν τὸ δάχτυλο τοῦ δείξει τὸ Νοητὸ Ἥλιο

χαζεύοντας τὸ δάχτυλο θὰ καίγεται...



Romanos 4/5/2009

Πρόσκληση στην εκδήλωση μας με θέμα: “το ’21 και εμείς”



Πρόσκληση στην εκδήλωση με θέμα: “το ’21 και εμείς”, αυτό το Σάββατο 19-3-11, στις 19.00






Πρόσκληση στην εκδήλωση μας με θέμα: “το ’21 και εμείς”, αυτό το Σάββατο 19-3-11, στις 19.00
Για νεότερα, περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις μείνετε συντονισμένοι στο antirisis.wordpress.com ή επικοινωνήστε μαζί μας στοantirisisblog@gmail.com
Η διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου «ο Παντοκράτωρ» είναι: Ήβης και Ναϊάδων γωνία (χάρτης 1 ή 2)
Πρόσβαση με το λεωφορείο 126 από τον Σταθμό Συγγρού-Φιξ του Μετρό.
Κατεβαίνετε στάση “Τερψιχόρης” και πάτε προς τα πίσω, η πρώτη διασταύρωση που θα συναντήσετε είναι η Ήβης Αθανασιάδου, πάτε δεξιά 30μέτρα, στο αριστερό σας χέρι είναι ο Παντοκράτορας.
Εναλλακτικά με το Τραμ, αποβιβάζεστε στάση “Παναγίτσα”. Έχοντας στο αριστερό σας χέρι την Εκκλησία, ακριβώς μπροστά σας είναι η Αφροδίτης, πάτε ευθεία και σε 100μέτρα θα συναντήσετε την Ήβης, δεξιά 30μέτρα είναι ο Παντοκράτορας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ



          



ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

κ. Πάγκαλε Ψεύδεστε ασύστολα





Ανοιχτή επιστολή στον κ. Θ. Πάγκαλο













Παρίσι 27 Φλεβάρη 2011



Κύριε ΥπουργέΣαν άνθρωπος, επιστήμονας και αυτόπτης μάρτυρας στη βραδυά προς τιμή του Κώστα Γαβρά στο Παρίσι, λυπούμε ειληκρινά για τη διαστρέβλωση των γεγονότων στην ανακοίνωση σας.

Δεν έχω καμιά υποχρέωση να σας δώσω αναφορά για τις απόψεις και την ιδεολογία μου, αλλά για να τοποθετούνται τα πράγματα στη θέση τους, αναφέρω ότι δεν είμαι αναρχική, ούτε οπαδός του Σύριζα. Δυστυχώς, γιατί πολύ θα ήθελα να έχω τα νιάτα τους, δεν είμαι ούτε καν φοιτήτρια. 65 χρονών, μόλις πήρα τη σύνταξη μου από το Γαλλικό κράτος μια που το Ελληνικό, ούτε εκείνο των συνταγματαρχών, ούτε των οικογενειών Παπανδρέου, Καραμανλή και υπολοίπων δεν μου επέτρεψε να εργαστώ στη χώρα μου. Έζησα μια ζωή μετανάστρια στη Γαλλία μακριά από τους δικούς μου και την πατρίδα. Τα προβλήματα των ξένων όπου γης, με... αγγίζουν ιδιαίτερα.

Αποφάσισα να παρευρεθώ το Σάββατο στην εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά και την προβλεπόμενη προβολή των έργων του.

Κανείς μας δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία σας που υπήρξε κεραυνός εν αιθρεία. Η ομάδα των φοιτητών που διαμαρτυρόταν για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών απαίτησε να αποχωρήσετε λόγω της πολιτική σας στο θέμα των μεταναστών και της συμπεριφορά σας απέναντι στον Ελληνικό λαό, τους Έλληνες αυτούς που αποκαλείτε καθάρματα. Απαντήσατε ότι δεν αποχωρείτε γιατι εκλεγήκατε από τον Ελληνικό λαό δημοκρατικά. Για την εφαρμογή ποιού προγράμματος εκλεγήκατε κε Υπουργέ; Με πόσα ψέματα ανεβήκατε στην εξουσία; Πόσες χιλιάδες Έλληνες σας αποδοκιμάζουν με τις τεράστιες διαδηλώσεις τους; Για ποιά δημοκρατία μιλάτε; Για κείνη που δέχτηκε την κηδεμονία της Ευρώπης και του ΔΝΤ; Η κυβέρνηση σας έδωσε χώμα, νερό, αέρα και θάλασσα, υποθαλάσσιων χώρων συπεριλαμβαλομένων, στο μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικό και ξένο. Σε εκείνους που αποφασίζουν και επιβάλλουν αποφάσεις που δέχεστε με το χαμόγελο και προσπαθείτε να αποδείξετε ότι όταν σας ζητούν 1 τους χαρίζετε 10. Τον πλούτο της χώρας, τον ιδρώτα, την παιδεία και την υγεία των Ελλήνων, το μέλλον της νεολαίας
και τη ζωή όλων μας.

Αναφέρετε στη δήλωσή σας «Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό».

Ψεύδεστε ασύστολα. Κανείς δεν αποδοκίμασε το «Ζ» και οι φοιτητές δήλωσαν κατ` επανάληψη το ακριβώς αντίθετο. «Τιμούμε τον Κώστα Γαβρά και το έργο του». Προσωπικά πήρα για κάποια στιγμή το λόγο για να πω ότι «τα μηνύματα που βγαίνουν από το έργο του Γαβρά είναι αντίσταση στο φασισμό και τη δικτατορία. Σήμερα στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του κεφαλαίου». Η θέση αυτή που τιμά και τον Κ. Γαβρά και το έργο του, χειροκροτήθηκε όπως ακούγεται ξεκάθαρα στα διάφορα βίντεο που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Δεν αποχωρήσατε κύριε Υπουργέ. Οι Έλληνες του Παρισιού σας πέταξαν έξω από το Ελληνικό σπίτι με τα «έξω, έξω» και το θρυλικό πλέον συνθημα «dégage», σύνθημα των ξεσηκωμένων λαών των πρώην Γαλλικών αποικιών, σύνθημα που τρέμουν αυτή τη στιγμή όλοι οι δικτάτορες. Ο Κ. Γαβράς και ορισμένοι παρευρισκόμενοι, ιδιαίτερα ο Πρέσβης και η Πρόξενος, υπηρεσιακώς υποχρεωμένοι, σας ακολούθησαν. Η πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοστατούντων στα γεγονότα φοιτητών, παραμείναμε για πολύ ώρα ακόμα επιμένοντας, μάταια, να γίνει η προβολή των φιλμ. Επιθυμούσαμε να δούμε ή να ξαναδούμε το «Ζ» και να το τιμήσουμε.

Εσείς χαλάσατε την εκδήλωση, εσείς προσβάλατε ακόμα μια φορά τον Ελληνικό λαό, εσείς χλευάζετε και συκοφαντείτε τη νεολαία του. Αλλά να είστε σίγουρος, ο Ελληνικός λαός, αυτός που εσείς οδηγείτε στην καταστροφή, τον αφανισμό και τα τάρταρα, θα πεταχτεί από ξαρχής, θ` αντριέψει, θα θεριέψει και θα παρασύρει στο διάβα του αυτούς που τον καταπιέζουν, ξεπουλάν τη γη και τον ιδρώτα του στους ισχυρούς, τους έχοντες και κατέχοντες, στο ελληνικό και ξένο αδηφάγο κεφάλαιο.

Κυριακή Γεροζήση

Συνταξιούχος ερευνήτρια, βιοχημικός

Συγγραφέας.