Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η. ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗΣ:"Το σύστημα στο οποίο εσείς οι διαφωτιστές αναφέρεσθε δεν έχει ήθος (είναι ανήθικο)"



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ
ΑΠΟ ΤΟ USA ΠΟΥ ΕΠΕΚΡΙΝΕ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Η. ΣΤΑΜΠΟΛΙΑΔΗ
 
ΕΝΤΡΟΠΙΑ, ΕΛΑΔΑ ΚΑΙ... ΕΛΠΙΔΑ











(Με μπλέ η απάντηση του Η. Σταμπολιάδη και με μαύρο η κριτική του ομογενοποιημένου Παναγιωτίδη)




Αγαπητέ Δημήτρη Παναγιωτίδη

παραθέτω την απάντηση μου


Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του κύριου καθηγητού (αλήθεια τι ειδικότητα έχετε) όπου απομονώνοντας μία φράση μου καταλήγει ότι το επιχείρημα είναι παιδαριώδες.. Και φυσικά όλα αυτά με τους φιλικούς χαιρετισμούς στο τέλος.

Σας ευχαριστώ λοιπόν, για τα καλά σας λόγια, δεν εκπλήσσομαι όμως που η Ελλάδα είναι στα χάλια που είναι όταν αυτοί που δηλώνουν "καθηγητές" αδυνατούν να επενδύσουν στην σύνθεση και αναλίσκονται σε "εκρήξεις" όπως η παραπάνω οι οποίες επί πλέον όχι μόνο δεν βοηθούν στην συζήτηση αλλά μάλιστα αποθαρρύνουν την περαιτέρω συμμετοχή.

Για να αλύσω το παιδαριώδες επισύναψα το άρθρο μου "Σε τι να ελπίζουμε" όπου αναλύω γιατί η πρόταση "τόσα δανείστηκε ο άσωτος , με αυτούς τους όρους άρατόσα πρέπει να πληρώσουν τα παιδιά του και αφού δεν έχουν, τους κατάσχουμε το σπίτι τους" που δεν το έφτιαξε ο άσωτος με τα δανεικά αλλά οι παππούδς του με αίμα και αγώνες, είναι ανήθικη. Στην απάντηση στον Κων. Γκούζια αναφέρθηκα εμμέσως σε εσένα χαρακτηρίζοντας την τοποθέτηση σου παιδαριώδη και όχι ανήθικη διότι δεν ήθελα να θίξω κανέναν. Εάν και αυτό το θεωρείς έκρηξη τότε νομίζω ότι ευρισκόμεθα σέ διαφορετικό επίπεδο κατανόησης.

Και να παρατηρήσω πριν κλείσω ότι ενώ το αρχικό (επιθετικό κάπως) σχόλιο του κυρίου Γκούζια πρός τον κο Σταμπολιάδη δεν ήταν σαφές, κάτι που έθιξα, οι επόμενες παρεμβάσεις του, ξεκάθαρα καταδεικνύουν το ανεφάρμοστο ορισμένων (όχι όλων) σημείων του κου καθηγητού, κάτι που και εγώ προσπάθησα να καταθέσω με ένα τρόπο όμως που διαφοροποιείται τόσο πολύ από το "παιδαριώδες" για το οποίο κατηγορήθηκα. Διότι ζούμε στο σήμερα και όχι στον 5ο π.Χ. αι. και παρά το γεγονός ότι οι φιλοσοφικές αρχές που προέρχονται από τον -λεγόμενο- "χρυσό αιώνα" είναι αιώνιες και πανανθρώπινες, ταυτόχρονα είναι κάπως δύσκολο, εν μία νυκτί, να αλλάξουμε ή έστω να απαιτήσουμε από ολόκληρο το οικονομικό σύστημα παγκοσμίως να ακολουθήσουν τις διδαχές του Αριστοτέλους, του Πλάτωνος και του Σωκράτους. Αν με αντιλαμβάνεται ο κύριος καθηγητής, άλλο πράγμα η γενική των πραγμάτων θεώρησις και άλλο η ειδική εφαρμογή σε τρέχοντα μάλιστα χρόνο αυτών των θεωριών. Συνήθως δε η πράξις επειδή ακριβώς έπεται της θεωρήσεως είναι και περισσότερο απτή, άρα αντιληπτή και εφαρμόσιμη από τον πολύ κόσμο. Καλή λοιπόν είναι η θεωρία και κανείς δεν προτίθεται να αμφισβητήσει ούτε για αστείο τις ιδέες που απορρέουν από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Το ζητούμενο παραμένει όμως πώς θα ανταπεξέλθουμε, σήμερα και με ρεαλιστικό τρόπο, στις σύγχρονες οικονομικές απαιτήσεις του παγκοσμίου οικονομικού συστήματος. Γιατί καλώς ή κακώς εξακολουθούμε και με την θέλησή μας παραμένουμε μέρος αυτού του συστήματος. ΄Η μήπως κάνω λάθος;

Εδώ υπάρχει μία αντίφαση εκ μέρους σου διότι αφενός παραδέχεσαι ότι αυτά που ειπώθηκαν τον 5ο π.Χ. αιώνα αποτελούν αδιαμφισβήτητες αλήθειες και από την άλλη τα θεωρείς σαν ξεπερασμένες αντιλήψεις, αποδεχόμενος τη επικράτηση του νέου τρόπου σκέψης που έχει επιβάλλει το κατεστημένο χρηματοπιστοτικό σύστημα για το οποίο ήδη σου απάντησα ότι "πίσω από τη λογική του, κρύβει τη συναίνεση στην απάτη και την παραβίαση στοιχειωδών κανόνων της φύσης (Αριστοτέλης) και της ηθικής (Πλάτων, Σόλων) που έχουν αντικατασταθεί με τους κανόνες των αγορών (τοκογλύφων) που σήμερα απειλούν τα ίδια τα έθνη κράτη."


Αλλά μάλλον φταίω εγώ που ξεκίνησε αυτή η "ἁντιπαράθεση", ή καλύτερα, φταίει η σχεδόν 30ετής (μόνιμη και νόμιμη) διαβίωσή μου σε ένα σοβαρό, με όλα του τα προβλήματα, ευνομούμενο κράτος. Σίγουρα έχει επηρεασθεί ο τρόπος που σκέφτομαι. Ίσως εδώ να έγκειται και η αποτυχία των νέων Ελλήνων στην αξιοπρεπή διαχείρηση του νέου ελληνικού κράτους. Ίσως αυτή να είναι η και αιτία που νομοτελειακά (εκτός αν συμβεί κάτι το κοσμοϊστορικό) το Ελληνικό Έθνος μαραζώνει, και με μιά διαρκώς φθίνουσα τροχιά μάλλον οδηγείται στον αφανισμό του. Διότι η γη που γέννησε τον λόγο, τον διάλογο και την λογική σήμερα κατοικείται από μίζερους "ιθαγενείς" που αδυνατούν να συνομιλήσουν, καθώς τους ενδιαφέρει περισσότερο η απαξίωση της προσωπικότητας του συνομιλητή παρά η περαιτέρω διερεύνηση των όποιων επιχειρημάτων.


Ήδη το σοβαρό και ευνομούμενο κράτος που ζείς τα τελευταία 30 χρόνια άρχισε να νοιώθει τους τριγμούς από την επερχόμενη κατάρρευση του συστήματος αυτού. Η Ελλάδα οδηγείται στον αφανισμό ακριβώς γιατί μερικοί προοδευτικοί την ενέταξαν σε αυτό το σύστημα αξιών θυσιάζοντας την δημιουργική ετερότητα που τόσα χρόνια χαρακτήριζε το έθνος μας.

Να με συγχωρέσετε για την (κάπως συναισθηματική) παρέμβαση.

Όπως έχω ήδη αναφέρει η λογική που χαρακτηρίζει τον δυτικό πολιτισμό, για τον οποίο πολλοί υπερηφανεύεσθε ότι έχετε ενσαρκώσει θεωρώντας εμάς τους "ιθαγενείς " σαν οπισθοδρομικούς, δεν αποτελεί παρά μόνο ένα στοιχείο του ανθρώπινου νού και ως εκ τούτου είναι ελλειπής. Στη ζωή η λογική δεν επερκεί και ο άνθρωπος χρειάζεται να πάρει αποφάσεις για τις οποίες πρέπει να εξασκήσει τη βούληση του που είναι το δεύτερο συστατικό του νού. Για να το κάνει αυτό χρειάζεται η διάκριση του Καλού και του Κακού κατά την Χριστιανική Ελλάδα ή της Αρετής και της Κακίας κατά την Κλασσική Ελλάδα που και οι δύο μαζί συνθέτουν την ψυχή του σύγχρονου Έλληνα. Το σύστημα στο οποίο εσείς οι διαφωτιστές αναφέρεσθε δεν έχει ήθος (είναι ανήθικο) διότι το μόνο κριτήριο που έχει είναι η σύγκριση των αριθμών.


Καλή τύχη εκεί στην Ελλάδα σε όλους σας.


Εμείς δεν χρειαζόμαστε τύχη αλλά δύναμη στον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις που απειλούν όλη την ανθρωπότητα και ελπίζουμε ότι συνειδητοποιόντας το γεγονός να αναδείξουμε τις δυνάμεις του έθνους μας που αν και είναι μικρό έχει τα στοιχεία της σκέψης που χρειάζεται ο σύγχρονος κόσμος για να σωθεί. Καταλαβαίνεις Δημήτρη ότι είμαστε σε διαφορετκά πελάγη και μιλάμε για μία διαφορετική Ελλάδα.

καλή τύχη και σε σένα


Ηλίας Σταμπολιάδης

Έλλην ιθαγενής

Καθηγητής

Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

Πολυτεχνείο Κρήτης

Πολυτεχνειούπολη

73100 Χανιά, Κρήτη

Τηλ. 28210 37601








ΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Αντί σχολίου δημοσιεύουμε την
εκφράζουσα απόλυτα το ιστολόγιο 



ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΠΟΣΚΙΤΗ


Mίστερ Panagiotidis


Ο φίλος Ηλίας Σταμπολιάδης σας απάντησε επαρκώς και με ευγενικό τρόπο. Αν και εμένα δεν με αφορά άμεσα το ζήτημα δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σας πω δυό λόγια επιπλέον διότι θεώρησα πολύ προκλητικό τον τρόπο με τον οποίο περιφρονείτε έναν Έλληνα καθηγητή της ποιότητος του Ηλία που έμεινε στον τόπο του και αγωνίζεται γι' αυτόν και συγχρόνως υπερασπίζεστε το βρώμικο αμερικανικό κατεστημένο το οποίο είναι κατά βάσιν υπεύθυνο για τα δεινά της πατρίδας μου.

Τα παρακάτω σημεία από το κείμενό σας δείχνουν ότι είστε παντελώς άσχετος ως πρός την σύγχρονη πραγματικότητα και εντελώς αλλοτριωμένοςως πρός την ελληνική συνείδηση και παράδοση όπως ορθώς σας επισημαίνει και ο καθηγητής.

 Ο "ρεαλισμός" τον οποίον επικαλείσθε δεν διαφέρει σε τίποτα απο τα προστάγματα των ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ στην μακραίωνη ιστορία μας και τα "βάστα Ρόμελ" των δοσιλόγων της κατοχής.

Το δεύτερο σημείο για το "ευνομούμενο" κράτος δεν αντέχει καν σε κριτική. Μόνο "μπρούκληδες" που σπατάλησαν την ζωή τους για να γευθούν καποια ψίχουλα απο το "αμερικάνικο όνειρο" μπορεί να αισθάνονται τόσο δουλικά απέναντι στην σκιά του κτήνους, την εστία της παγκόσμιας νεοταξίτικης δικτατορίας των τοκογλύφων και την εξουσία που μακελεύει αδίστακτα όλη την ανθρωπότητα. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε τι λένε οι ίδιοι οι σοβαροί Αμερικανοί - όπως ο Τσόμσκι κ.ά.-για το στρατιωτικοβιομηχανικό και τραπεζικό σύμπλεγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τώρα για το τελευταίο, ένα σας λέω:

ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΑΟ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ...


Το Ελληνικόν Εθνος όχι μόνο δεν θα μαραζώσει αλλά θα αντισταθεί και θα μεγαλουργήσει ξανά. Να δούμε όμως όταν θα διαλύονται οι ΗΠΑ στα εξ ων συνετέθησαν και τα 45 εκατομμύρια (προς το παρόν) των πεινασμένων και των έγχρωμων θα μπουρλοτιάζουν τα σπίτια σας, όπως τώρα στο Λονδίνο, σε ποιά πατρίδα θα τρέχετε για να σωθείτε...Οι καιροί ου μενετοί.

Ευελπιστώ στην κατανόηση σας για την έκρηξη ενός ακόμα μίζερου "ιθαγενή" της Χερσονήσου του Αίμου.



Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης

Συγγραφέας - δημοσιογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου