Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

MEΓA ATOΠHMA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ
ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"







«Να µην τροµοκρατούνται από όσα ακούγονται για την κάρτα του πολίτη», καλεί τους πιστούς η Εκκλησία της Κρήτης.

Η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναµένεται να αντικαταστήσει τις αστυνοµικές ταυτότητες, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά της ελλαδικής Εκκλησίας.
Η µεστή – µόλιςτέσσερις γραµµές – οµόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης είναι ενδεικτική της διαφορετικής στάσης που κρατούν οι κρητικοί ιεράρχες.
Η Σύνοδος, γράφει το ανακοινωθέν, «αναφορικά µε το θέµα της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών του πολίτη προτρέπει και παρακαλεί τον Ιερό Κλήροκαι τον ευσεβή Λαό της Κρήτης, να µην τροµοκρατείται από ανεύθυνους, να προσδοκά το Πρόσωπον του Ερχόµενου Κυρίου Ιησού Χριστού.

Υπενθυµίζει δε τα λόγια του διορατικού Γέροντος Πορφυρίου:
“... αν εµείς έχοµε µέσα µας τον Χριστό, δεν µπορεί µε τίποτα να µας πειράξει ο αντίχριστος...”».

Φράση που εκτιµάται ότι δεν µπήκε τυχαία στο ανακοινωθέν, αφού οµάδες κληρικών και πιστών συνδέουν την κάρτα µε τον... Αντίχριστο.


Φιλούμενος




ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ:

Εμείς που αγωνιζόμαστε εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" δεν φοβόμαστε κανέναν παρά μόνον τον Θεό!!!
Κι αυτό με την αρχαία σημασία της λέξεως δηλαδή του σεβασμού, αν μας εννοείτε σεβασμιώτατοι...
Έπειτα δεν τρομοκρατούμεθα και μάλιστα από ανεύθυνους, εκτός κι αν θεωρείτε ανευθύνους τους Ιεράρχες  Πειραιώς Σεραφείµ, Αιτωλίας Κοσµά, Κονίτσης Ανδρέα, Μεσογαίας Νικόλαο, Κυθήρων Σεραφείµ,Αιγιαλείας Αμβρόσιο και Θεσσαλονίκης Ανθιµο, καθώς και πλήθος ιερομονάχων, ιερέων, μοναχών και  ηγουμένων Ι. Μονών του Αγίου Όρους.
Λυπούμεθα άγιοι ιεράρχες της Κρήτης γιατί χωρίς να εξετάσετε το άν η κάρτα φέρει τον αριθμό του "θηρίου" και χωρίς δεύτερη σκέψη καλείτε "τον ευσεβή Λαό της Κρήτης, να προσδοκά το Πρόσωπον του Ερχόµενου Κυρίου Ιησού Χριστού".
Δηλαδή να περιμένει την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας και να μην δίνει σημασία στον Αντίχριστο...
Πολύ σωστό όντως τεκμηριωμένο και από τον άγιο γέροντα Πορφύριο, ποιός μπορεί να διαφωνήσει, όμως άγιοι ιεράρχες, εμείς δεν του δίνουμε σημασία, απλώς μαχόμεθα με πρώτο όπλο την προσευχή και με δεύτερο την ομολογία!
"Όταν κάποιος πάει να βάλει φωτιά στο σπίτι σου, στην αρχή μπορείς να την σβήσεις μ΄ένα ποτήρι νερό, άμα όμως λαμπαδιάσει ο τόπος τότε είναι δύσκολο να την σβύσεις."
Αυτό έλεγε ο άγιος γέρων Παΐσιος, προτείνοντας την αντίσταση όχι μόνο στο χάραγμα αλλά και στην "ηλεκτρονική κάρτα ασφαλείας κομπιούτερ" όπως την ονομάζει στο γνωστό σημείωμά του "Σημεία των καιρών-666"...

Έπειτα η Εκκλησία της Ελλάδος
(έχουμε κουραστεί να το επαναλαμβάνουμε) έχει πάρει απόφαση το 1998, "...να συστήσει στους πιστούς να μην πάρουν ηλεκτρονική κάρτα εφόσον περιέχει τον δυσώνυμο αριθμό 666..." Βλέπε την απόφαση εδώ 

Ώστε άγιοι ιεράρχες και ο μακαριστός αρχιεπισκοπος Σεραφείμ και ολόκληρη η σύνοδος τότε, ήταν ανεύθυνοι κι είστε σείς μόνον υπεύθυνοι με την "ψύχραιμη" στάση και την σιγουριά της αυτάρκειάς σας;...

Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε;
Το όχι στον Καίσαρα που γίνεται δήμιος, δεν είναι όσον αφορά την Εκκλησία προτεινόμενο, είναι επιβεβλημένο!!!


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου