Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ι.ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ




ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ι.ΣΥΝΟΔΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΗ









Η είδηση προέρχεται από πολύ έγκυρη πηγή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.  Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η συνεδρίαση έγινε την περασμένη εβδομάδα και σχεδόν το σύνολο των αρχιερέων ήταν αρνητικό απέναντι στην κάρτα. Δεν εξεδόθη όμως καμμία επίσημη ανακοίνωση. Η εκτίμηση του προσώπου που βρίσκεται μέσα στο στενό περιβάλλον της αρχιεπισκοπής, είναι ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση και θέση της Ιεραρχίας πρός το πλήρωμα της Εκκλησίας , η οποία θα είναι αποτρεπτική  ως προς την παραλαβή της κάρτας, διότι όπως προαναφέρθηκε
το σύνολο σχεδόν των αρχιερέων διάκειται αρνητικά στην παραλαβή
της κάρτας του πολίτη.


Η ίδια πηγή εξέφρασε την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι "ο Μακαριώτατος έχει πολύ καλή επικοινωνία με την κυβέρνηση...(άνευ σχολίου) και επομένως θα επιτύχει να εισακουστούν οι απόψεις της Εκκλησίας και στο θέμα αυτό"

Προσωπικά δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία του καθ΄όλα αξιόπιστου συνομιλητή μου, για την "πειθώ" του αρχιεπισκόπου πρός μια προδοτική κυβέρνηση σαν κι αυτήν αλλά χαίρομαι για το γεγονός ότι έστω και αργά αφυπνίστηκε η ιεραρχία και πρόκειται επισήμως να πάρει θέση στο καίριο ζήτημα της κάρτας του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου