Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Γιατί το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ θέλει να τελειώσει τους εφοριακούς;

 
ΓIATI TO KAΘEΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ;



                                          


Τί κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες για την αντικατάστασή τους από τους λογιστές;


To ΠΑΣΟΚ, όπως είχε πεί σ΄αυτήν την ομιλία του, που την χαρακτήρισαν προφητική, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, αφού δεν μπόρεσε να επαναπροσδιορίσει τους στόχους και τα οράματα με τα οποία δημιουργήθηκε, ενσωμάτωσε ιδεολογίες από άλλους χώρους, πολλές φορές επικίνδυνους λέω εγώ, απολυταρχικούς, με καθεστωτική νοοτροπία.
Αυτή η καθεστωτική νοοτροπία γίνεται πρόδηλη, κάθε φορά που το (πάλαι ποτέ) ΠΑΣΟΚ αγγίξει την εξουσία.
Η αλαζονεία, η απαξίωση των ηττημένων και η μέχρι φασισμού αυστηρότητα στην άσκηση και ενίοτε στην κατάχρηση της εξουσίας, είναι τα πρώτα εξωτερικά γνωρίσματα της καθεστωτικής του νοοτροπίας.
Όμως, όπως κάθε αρπακτικό που σέβεται τον εαυτό του φροντίζει εγκαιρα για την διαιώνισή του, έτσι και το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ μόλις αναλάβει την εξουσία, πρωτίστως, φροντίζει να πάρει εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να μήν του αφαιρεθεί ποτέ πιά και έτσι να αυτοπραγματωθεί ως καθεστωτικό!
Ένα προφανές όσο και επαίσχυντο προς την κατεύθυνση αυτή νομοσχέδιο, είναι αυτό της απόδοσης της Ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μετανάστες. Πέρα από την αλλοίωση του εθνικού χαρακτήρα της χώρας μας (πάγια εντολή της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας πρός τους κυβερνήτες-υπηρέτες της) εξυπηρετεί και τα καθεστωτικά όνειρα των επάρχων-βιαστών της ιδέας του σοσιαλισμού.
Υπάρχουν όμως και τα πιό σκοτεινά και δαιμονιώδη σχέδια που ο αρρωστημένος καθεστωτικός εγκέφαλός τους γεννά, για να εξυπηρετήσει την διαιώνισή τους στην εξουσία.
Ένα απ΄αυτά είναι και η ανάθεση του έργου των εφοριακών στους λογιστές.
Οι λόγοι είναι πολλοί όσο και απλοϊκοί και για τούτο θεωρούν ότι θα έχουν επιτυχία στην "μάζα".
Πρώτα απ΄όλα, ψηφοθηρικά, οι λογιστές είναι πολύ περισσότεροι από τους εφοριακούς. Άρα έχουμε άμεση διεύρυνση των ψηφοφόρων, διότι και ο πιό αντι-ΠΑΣΟΚ λογιστής, με αυτό το μέτρο, θα δεί με άλλο μάτι τους κυβερνώντες, ακόμη κι αν χρειαστεί να βαφτίσει  αντι-ΠΑΣΟΚ τον ίδιο τον Παπανδρέου!
Ο δεύτερος είναι οτι μεταθέτει την πληρωμή των εφοριακών στον φορολογούμενο!Απαλλάσει το δημόσιο από τις μοναδικές δαπανες που οφείλει να κάνει, τις ελεγκτικές!!!
Αντί να λαδώνει τον εφοριακό ο πολίτης (τί απρόσωπη έκφραση για τον άνθρωπο, το κορυφαίο πλάσμα του Θεού) θα πληρώνει τον λογιστή-εφοριακό νομίμως και θα έχει την ψευδαίσθηση ότι εκείνος πρωτίστως θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πελάτη του. Έλα όμως που η εξουσία είναι πιό γλυκειά κι απ΄το χρήμα!
Ο τρίτος λόγος και ο πιό πονηρός είναι ότι οι εφοριακοί, χάρη στους λίγους διεφθαρμένους ανώτερους "λειτουργούς" του κλάδου θεωρούνται συλλίβδην διεφθαρμένοι, απρόσιτοι, ανόητοι χαρτοπόντικες, πράγμα που είναι μύθος, διότι η προσωπική μου εμπειρία (επειδή είμαι λάτρης του διαλέγεσθαι) με έχει πείσει ότι είναι μιά χαρά άνθρωποι.
Ωστόσο στον πολύ κόσμο, που δεν τολμά την προσωπική σχέση και τον διάλογο π.χ. καταθέτοντας την φορολογική του δήλωση, η δαιμονοποιημένη εικόνα του εφοριακού, συνεργούντων και των αθλίων δημοσιογράφων, είναι εύκολο να περάσει.
Αντιθέτως οι λογιστές είναι οι λαϊκοί ήρωες, οι ιππότες που μας προστατεύουν και πολλές φορές μας σώζουν από τους εφοριακούς δράκους, οι άνθρωποι που μαθαίνουν όλη την οικογενειακή μας κατάσταση για να  προφυλλάξουν εμάς τα ανυπεράσπιστα ζωάκια από τις παγίδες και τα δόκανα που στήνουν οι ανελέητοι κυνηγοί της εφορίας!
Αυτό το σκηνικό που περιγράφω περιέχει ασφαλώς και αλήθειες, αλλά αλλοίμονο, έτσι πλανά ο δαίμονας.
Πατώντας σε αλήθειες διαφημίζει το ψέμα του!
Πάνω απ΄όλους τους λόγους βρίσκεται αυτός ακριβώς:
Η εμπιστοσύνη που έχουμε όλοι στους λογιστές!
Έτσι λοιπόν το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ, δίνοντας το εφοριακό έργο στους λογιστές, βάζει την εξουσία μέσα στο σπίτι μας, την κάνει οικεία και εμάς πιό εύπιστους απέναντί της.
Της δίνει δηλαδή την δυνατότητα να εκμαιεύει ευκολότερα τα μυστικά μας και ξέρουμε τί θα πεί ένα καθεστώς να γνωρίζει όλα όσα γίνονται σπίτι μας!!!
Και πάνω απ΄όλα, σ΄αυτήν την άθλια προδοσία που συντελείται, καθώς καταλύεται κάθε έννοια Δημοκρατίας και σύμπασα η Ελλάδα πωλείται, οι μισθοί και οι συντάξεις κατακρεουργούνται και η χώρα πηγαίνει στην οικονομική καταστροφή της με δεμένα μάτια, όλοι ανατρέχουμε στους ειδικούς, σ΄αυτούς που ξέρουν την αλλόκοτη γλώσσα των οικονομικών και μπορούν να μας διαφωτίσουν! Ποιοί είναι αυτοί;
Μα οι λογιστές μας!
Συμπληρώνοντας την δήλωσή μας, βρίσκουμε την ευκαιρία να τους ρωτήσουμε τη γνώμη τους για τα μέτρα της κυβέρνησης, για το ΔΝΤ, για τις καταθέσεις, για το που πάει η χώρα τέλος πάντων!
Και τί βολικό για την κυβέρνησή μας, να τους έχει εκ των προτέρων με το μέρος της!!!
Αυτοί πλεον δεν είναι λογιστές, λαϊκοί καθησυχαστές είναι!!!
Όλα βαίνουν καλώς, θα δυσκολευτούμε αλλά θα τα καταφέρουμε!
Έχουμε δηλαδή όλοι έναν ατομικό Παπακωνσταντίνου να μας παραμυθιάζει μεχρι να βυθιστεί το σκάφος, ότι πλέουμε ασφαλείς.
Αυτό το άρθρο θέλει να υπερασπιστεί τους εφοριακούς που πλήττονται άδικα και ιδιαίτερα τους νέους που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, βλέποντας αφ΄ενός την χώρα μας να καίγεται και αφ΄ετέρου το λειτούργημά τους να σύρεται από την διαφθορά στην απαξίωση και τον αφανισμό (επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους  http://omadaneoneforiakon.blogspot.com/ και θα το διαπιστώσετε).
Επ΄ουδενί όμως αυτό το άρθρο δεν στρέφεται κατά των λογιστών οι οποίοι μου είναι ιδιαιτέρως αγαπητοί.
Περιγράφω το τί θέλει το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ να πετύχει με αυτήν την ρύθμιση.
Η κυβέρνηση εκτελώντας τα σχέδια της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας, θέλει συνενόχους.
Φίλοι λογιστές, μην της κάνετε την χάρη! Μήν γίνετε εργαλείο της γιατί θα σας συμπαρασύρει στην πτώση της, που δεν αργεί!
Αδελφωμένοι με τους εφοριακούς και μ΄όλο τον Ελληνικό λαό, πείτε της:
Δεν θέλω τα γρόσια της προδοσίας και το ψεύτικο ραβδάκι της εξουσίας που μου δίνεις!
Εγώ την Πατρίδα μου δέν την προδίδω!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου